Wolfert
Brederode

Wolfert Brederode - Onberispelijk en gloedvol

Zondag 17 maart is Santpoort Zuid de prachtige locatie van weer een nieuwe Written at Home, het concert initiatief van online muziekmagazine Written in Music.

Op het programma staat deze avond Wolfert Brederode. Wolfert is een fascinerende Nederlandse pianist die vanaf 1996 als muzikant en componist een duidelijke stempel op de Nederlandse muziek heeft gedrukt. Hij maakte over de jaren indruk als pianist in de band Nimbus, bij de Susanne Abbuehl Group en, de laatste jaren, als vaste pianist binnen de band van de alom bekende, Yuri Honing.

Zijn ware handelsmerk is en blijft zijn eigen Wolfert Brederode Quartet waarmee hij de afgelopen jaren twee wonderschone albums (Currents & Post Scriptum) op het prestigieuze Duitse platenlabel ECM maakte.

De grote klasse van die albums en de live optredens die daarop, wereldwijd, volgden leverden lyrische kritieken op. Wolfert zal op deze speciale avond een solo-concert geven waarbij hij composities van zijn Quartet albums en improvisaties zal laten horen. Ook zullen we een eerste impressie krijgen van splinternieuwe stukken die hij met zijn Quartet in het najaar zal gaan opnemen.

Albumrecensie Post Scriptum op Written in Music
4

Het tweede album voor een prestigieus platenlabel is altijd de ware test voor een artiest: Bewijst hij zijn ware klasse door nogmaals een zo goed album te maken als het overrompelende ECM debuut? Pianist Brederode slaagt met glans.

Met het getekend worden door het legendarische ECM in 2006 was alle aandacht gelijk optimaal gericht op de jonge Nederlandse pianist Wolfert Brederode. Met zijn muzikale stijl, die de nauwgezetheid van een concertpianist en de spanning en onnavolgbaarheid van een jazzmuzikant in zich herbergt, is hij de ideale muzikant voor het Duitse platenlabel waar nooit iets klinkt als het op eerste gehoor lijkt.

Het eerste ECM album, getiteld Currents (2007), bleek gelijk een zeer spannende exercitie die meerdere keren beluisteren nodig had om te doorgronden. Nu na 4 jaar is daar dan het nieuwe ECM album Post Scriptum, wat nog beter laat horen waar Brederode met zijn muziek toe in staat is. De composities zijn nog rijker in melodie en arrangementopbouw en de muzikanten zijn ultiem op elkaar ingespeeld. Met zijn kwartet met Claudio Puntin op klarinetten, Mats Eilertsen op bas en Samuel Rohrer op drums heeft Brederode dan ook de meest geweldige muzikanten om mee te spelen. Maar het zijn de composities die Brederode laten schitteren. De diepte en emotie die hij in zijn spel legt zijn onberispelijk en gloedvol. Post Scriptum is daarmee een van de meest indrukwekkende albums in lange tijd door een Nederlandse jazzpianist gemaakt.


Lees deze en vele andere recensies op Written in Music

Lees recensie ›

Wolfert Brederode Quartet - Meander

Wolfert Brederode Quartet/ Inner Dance'

Kaarten
bestellen

Dit concert is alleen op uitnodiging.

Binnenkomst tussen half 5 en 5 uur, na welkomstborrel volgt staand diner en half 8 zal Wolfert Brederode optreden waarna er met dessert, koffie & thee zal worden afgesloten

Data
Zondag 17 maart 2013 - 16:30 / 21:30 uur, te Santpoort.